Trimite pagina
unui prieten

Doar unul dintre zecile de mii
de documente care îţi taie respiraţia

Vezi documentul original sau traducerea în limba engleză.

Această pagină informează cu privire la doar unul dintre zecile de mii de documente de la Procesul Pharma de la Nuremberg. Este copia unei scrisori autentice trimisă de divizia bancară a IG Farben către Bankhouse Delbrueck din Berlin cerându-le să transfere suma de 400,000 Reichsmark către "Fondul de Încredere Naţional."

Acest "Fond de Încredere" a fost un fond oficial pentru partidul nazist. Suma de 400,000 Reichsmark este echivalentă cu milioane de dolari la cursul de astăzi.

Scrisoarea a fost co-semnată de Hermann Schmitz, directorul general al IG Farben, indicând că decizia de a susţine masiv partidul Nazist a fost luată la cel mai înalt nivel al acestei multinaţionale chimice/farmaceutice.

Acesta ăi mii de alte documente, scrisori şi alte dovezi, demonstrează clar legătura strânsă dintre corporaţia IG Farben şi Partidul Nazist. Când cauţi în această arhivă online a Tribunalului de la Nuremberg şi dai pagină după pagină, vei observa cum perdeaua înşelăciunii este înlăturată.

Odată ce înţelegi influenţa devastatoare a corporaţiilor multinaţionale asupra conducătorilor politici - atunci şi acum - acţiunile acestor conducători nu mai sunt un mister.

Desigur, nu vei citi nicăieri în aceste documente despre o comparaţie directă între Hitler şi un conducător politic de astăzi. Din multe puncte de vedere, evenimentele de astăzi nu pot fi comparate cu evenimentele de acum 6 decenii.

Oricum, un lucru este sigur, că şi atunci şi acum, politicienii sunt aduşi la putere de către uriaşe interese corporatiste ca investiţie în viitorul lor şi ca şi 'conducători politici' ai intereselor globale ale acestora.

Home | Despre | Contact