Trimite pagina
unui prieten

Informaţii suplimentare

Următoarele cărţi, documente şi imagini au fost selectate pentru importanţa şi rolul lor edificator cu privire la procesul crimelor de război de la Nurnberg īmpotriva IG.Farben şi sunt prezentate strict īn scop educativ şi non-profit:

"Raport cu privire la investigaţiile asupra Industriilor IG Farben AG"

Pentru limba engleză clic aici

Cărţi şi documente disponibile online

Pentru limba engleză clic aici
Pentru limba germană clic aici

Filmul lui Steven Spielberg şi Arhiva Video
a Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA

Filmul lui Steven Spielberg şi Arhiva Video a Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA sunt un depozit major de imagini mişcătoare care ţin de Holocaust şi subiecte īn legătură cu acesta, din istoria Europei. Colecţia cuprinde īn prezent 985 de ore de material de arhivă. Materiale suplimentare sunt adăugate īn mod curent din surse din īntreaga lume. Majoritatea materialelor datează din perioada 1930-1945.

Pentru a viziona lista filmelor şi materialele video IG Farben clic aici.
Pentru alte subiecte şi o vedere de ansamblu a materialelor video clic aici.

SCENE RARE din procesele de la Nurnberg ies din nou la suprafaţă

Procesul crimelor de război de la Nurnberg a īnceput īn noiembrie 1945, la 6 luni după īnfrāngerea Germaniei, pe un continent īncă plin de dărāmături şi victime. Ministerul de război american l-a īnsărcinat pe Stuart SCHULBERG (fratele lui Budd) să facă un documentar al lucrărilor, crezānd că o imagine vizuală a crimelor naziste şi a procesului legal care va aduce făptuitorii īn fata justiţiei era un element crucial pentru reafirmarea legii şi a decenţei acolo unde barbarismul tocmai guvernase. Adevărul despre ceea ce a făcut regimul german īnvins şi corectitudinea cu care a fost tratat de catre puterile īnvingătoare trebuiau să fie aduse la cunoştinţa lumii īntregi.

Pentru mai multe informaţii clic aici.

Alte cărţi interesante disponibile online

Pentru limba engleză clic aici

Galerie foto

Pentru limba engleză clic aici

Naziştii şi "Soluţia Finală"

Unul dintre cele mai recente documentare despre Auschwitz a fost produs de BBC. Transmis pentru prima oară īn 2005, conţine interviuri ale supravieţuitorilor de la Auschwitz şi se referă la implicarea IG Farben.
Pentru mai multe informaţii clic aici.

Home | Despre | Contact